Lara Turizm Bölgesi
Antalya Gezi Sitesi
http://www.geziantalya.com/bilgi.asp?id=60
   
Lara Antalya’nın doğusunda Türkiye`nin en uzun kumsalı ve hızla gelişen bir turizm bölgesidir. Lara Kumsalının adının Hititler çağdaşı halkı olan Luvi`lerin dilinde `KUM` anlamına gelmektedir.
 
   
  Lara Turizm Bölgesi
   

Ayrıca Antik anadolu coğrafyası hakkında, Geoghraphica`nın yazarı Amasya`lı Strabon bu adla yani LARİSSA isimli kentlerin ortak topoğrafik özelliğiyle ilgili açıklamada diyor ki;

“ Larissa`larla ilgili ortak bir özellik vardır.Toprakları nehirlerin getirdiği alüvyonlarla oluşmuştur".İşte o nedenle kentlerin adı Luvi dilinde LAR(A)ASSA ögelerinden türetilmiştir ve KUM Kenti anlamındadır. „ 
 
 Turizm 

Yeni tesis ve altyapı imarları bölgede halen devam etmektedir. Bölgede halen 15 tesis yaklaşık 30.000 adet yatak kapasitesi ile hizmet vermekte olup yapımı sürmekte olan diğer tesislerin tamamlanması ile yatak kapasitesi 30.000`in üzerine çıkacaktır. Antalya’nın en güzel nehirlerden biri olan Aksu nehri, Toros dağlarından doğarak Antalya şehir merkezini kat edip Akdeniz’e boşalır. Aksu bölgesi ismini bu nehirden almıştır. Aksu bölgenin en önemli antik şehirlerinden biri olan Perge’nin hemen yanında yer almaktadır. Aksu nehrinin denize döküldüğü noktada bulunan, Kundu sahili çam ormanları önünde yer alan muhteşem kumsalları ile Antalya-Lara sahiline bitişiktir. Kundu-Lara turizm merkezinin avantajları; Antalya şehir merkezine, havalimanına olan yakınlığı ve hızla büyümesidir.

Burada bulunan devlet tesisleri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Lara Eğitim ve Dinlenme Tesisleri (Özel İdare Sosyal Tesisleri)dir. Ayrıca Larapark adında 5 kilometrelik sahilde şerindinde, 3.427 dönüm arazi üzerinde inşaa edilen bir turizm projesi barındırmaktadır.

Roma mitolojisinde Lauium ırmağının perisi. Dedikoduyu ve aynı zamanda kesin bir sessizliği simgeler.

 
   
  Nasıl Giderim ?
  Antalya merkezden şehiriçi dolmuşları ve halk otobüsleri ile ulaşım mümkündür.  
   
   
  Daha FAzla Bilgi İçin:
  http://www.geziantalya.com/bilgi-bankasi.asp